logo

| Deratizace | | Holubi | | Dezinfekce | | Dezinsekce | | HACCP | | Akce |
| HOME | | O nás | | Reference | | Kontakt |

Dezinfekcí se rozumí soubor opatření vedoucích ke zničení mikroorganismů pomocí fyzikálních, chemických nebo kombinovaných postupů. Jedná se zejména o likvidaci choroboplodných zárodků a odstraňování plísní v potravinářských, zdravotnických zařízeních, půdních prostor po vyklízení holubího trusu, bytů po zemřelých.

Správně a odborně provedená dezinfekce má značný význam v boji proti vzniku a šíření přenosných nemocí.

  • průzkumné práce,
  • volba vhodného technologického postupu,
  • volba vhodného dezinfekčního prostředku,
  • v případě výskytu plísní je odebrán vzorek a proveden rozbor,
  • odstranění stavebně technické závady na objektu,
  • provedení mechanické očisty,
  • provedení závěrečných dezinfekčních prací,
  • určení dalšího zásahu
  • vystavení zápisu o provedené dezinfekci.

  • pravidelná dezinfekce je ve většině případů součástí úklidu, zejména v potravinářství, zdravotnictví, ale i v zemědělství
  • v ostatních případech se jedná zejména o havarijní stavy nebo mimořádné události

V případě výskytu plísní okamžitě na tento fakt reagovat, plísně likvidovat, aby nedošlo k jejich dalšímu šíření, neboť i v tomto případě platí čím dříve, tím lépe, aby se nezvyšovaly náklady na provedené dezinfekční práce.

Plísně bývají původcem závažných onemocnění, plicní mykózy, plísně kůže, nehtů. Plísňové toxiny mají za následek poruchy jater. Jejich odstranění a následnou dezinfekci by měli provádět řádně vyškolení odborní pracovníci.


I plíseň může být „krásná“




570124. návštěvník
© 2009 EKOTAKT, s.r.o. & kmotr.net
Poslední aktualizace: 30.11.2013